Archive for August 2011

Ny løbeshop

Køb billige løbesko, løbetøj og løbeudstyr i UK

Det kan tit betale sig at købe sit løbeudstyr uden for landets grænser, hvis man har en nogenlunde fornemmelse af hvad man gerne vil have. Problemet er altid vælge mellem alle de mange varer. Extremerunner.dk Løbeshop har derfor fundet et par gode Amazon-tilbud til løbere.

Amazon.co.uk er nu begyndt at tilbyde ”Free super saver delivery” til Danmark, hvis man køber for mere end 25 pund (ca. 215 kroner), og det gør man jo let, hvis man skal have et par nye løbesko, noget nyt løbetøj, ernæringsprodukter, alskens løbeudstyr eller det GPS-ur, som man lige går og drømmer om.

OMM – Original Mountain Marathon

Hardcore bjerge og orientering over 2 dage i det centrale Skotland. Original Mountain Marathon (OMM) er ikke for svage ben eller sjæle. Løbet bliver med vilje afholdt i slutningen af oktober, så vejret nå at blive rigtigt modbydeligt.

Klar til OMM - Original Mountain Marathon

Klar til OMM - Original Mountain Marathon


Der er mulighed for at løbe to forskellige slags baner til Original Mountain Marathon. Den ene slags er normale faste baner, som man også ser det til det ved det hjemmelige Extrem Maraton. Den anden type baner (kaldet score) er også orienteringsløb, men her planlægger man selv hvilken rækkefølge, som man ønsker at tage posterne i.

Ved OMM kan man stille op i flere forskellige klasser. De normale baner går fra 40km til 80km over de to dage, men vær opmærksom på at dette er i luftlinje, så du skal regne med at lægge 30-40% til denne distance. Score-banerne fås i long, medium og short, som referere til forventet gennemførselstid. For long er denne ca. 13 timer fordelt over de to dage og for short er den ca. 9 timer.

Extremerunner.dk stiller i år med et hold til Original Mountain Marathon. Hvis du vil følge med i forberedelserne og høre mere om hvordan det går, når det går løs 29. og 30. oktober, så meld dig til Extremerunner.dk’s facebook-side eller følg med her på siden. Du kan læse mere om Original Mountain Marathon på OMM’s hjemmeside.

Silkeborg Extrem Maraton 2012

Extrem Maraton løbes altid sidste weekend i maj, så kan du roligt sætte krydset i kalenderen til Extrem Maraton 2012 allerede nu.

Deltagere til Extrem Maraton i Silkeborg

3. pladsen er i hus på X35 Svær til Extrem Maraton i Silkeborg

Løbet er et 2-dages orienteringsløb i de smukke skove og temmeligt hidsige bakker omkring Silkeborg. Når du vælger distance, så skal du være opmærksom på at distancerne er opgjort i luftlinje, så det er ikke helt skævt at lægge 30-40% til, når man skal beregne den reelle distance, som du kommer til at tilbagelægge til Extrem Maraton 2012, dertil kommer de før omtalte højdemeter.

Extrem Maraton kan varmt anbefales, hvis man skal have en god weekend under åben himmel sammen med en god kammerat. Det er velplanlagt og gennemført af en rutineret flok adventureracere, og så er stemningen til løbet rigtigt god. Orienteringen er ikke vanvittig svær, men hvis du er totalt nybegynder på et orienteringskort, så vælg X35 og hold dig fra X35 Svær og de længere baner.

Løbet er inspireret af Original Mountain Marathon (OMM), som løbes i Skotland. Du kan finde flere oplysninger om Extrem Maraton 2012 i Silkeborg på www.extremmaraton.dk.

Road ID

Road ID kan være en rigtig god ide, hvis du løber alene

De fleste af os løber tit alene. Jeg ville ikke undvære det, men jeg har da overvejet, hvordan forbipasserende egentligt skulle vide hvem jeg er, hvis uheldet var ude. Jeg har sjældent ret meget med, når jeg løber, og det er jeg ikke ene om. Et Road ID kan derfor være en rigtig god ”all-weather”-løsning.

Road ID består af et armbånd med dine personlige informationer, samt relevante lægelige informationer, som fx allergier osv. Road ID’et er derfor ideelt til løbere, der ikke ønsker alt for meget balast på turen.

Hvor får du fat i et Road ID?

Du kan som løber få forskellige versioner af ID’et. Du kan vælge Vital ID fra Løbeshop, hvor du selv skriver dine informationer og nemt kan opdatere disse ved at i sætte et nyt ID kort i armbåndet. En anden mulighed er at købe Wrist ID Sports direkte fra amerikanske Road ID. Her får du dine informationer indgraveret i en lille metalplade, som sidder på armbåndet.

Du kan bedst selv afgøre om det ene eller det andet armbånd bedst opfylder dine behov. Her tænker jeg særligt på, hvor ofte du har brug for at skifte informationerne. Vil du fx have andre informationer på, når du er i udlandet? Hvorom alting er, så kan det være en god ide med et ID, især hvis du begiver dig uden for Danmarks grænser.

Vital ID sport ID armbånd

Vital ID armbånd

Wrist ID Sports fra Road ID