Archive for April 2011

Løb i Utterslev Mose

Tæt på København, natur, løbestier… Prøv Utterslev Mose


Jeg bruger tit Utterslev Mose, hvis jeg gerne vil lidt ud i naturen og løbe en tur, men ikke har tid til at tage ud i skoven. At sige mosen byder på fantastisk natur ville være en overdrivelse, men her er træer, søer, græsarealer og grusstier for alle pengene. Og så ligger mosen kun 15 minutter på cykel fra det centrale København.

Utterslev Mose er på ingen måde en skummel tåget mose, som man ser dem i krimi-serierne. Her er masser af gående og andre løbere, og så kan det praktisk talt ikke lade sig gøre at fare vild, da man jo løber rundt om de tre store søer, som mosen består af.

Hvis man vil have et lille afbræk i løbetræningen, så kan man f.eks. benytte træningspavillonen til lige at tage et par armhævninger. Det er bare at få skoene på og komme afsted!

Trail running i København

Hvor træner man trail running i København?

Kan det overhovedet lade sig gøre at træne trail running (løb ad små stier i terræn) i Københavns asfaltjungle? Ja, det kan det faktisk godt.

I Søndermarken på Frederiksberg er der både bakker og små spor man kan løbe ad. Det er ikke nogen fast rute, så man må selv kombinere sig lidt frem, men hvis man er lidt kreativ, så rummer Søndermarken rigtigt mange muligheder for en god gang urban trail running.

Jeg må indrømme, at det faktisk overraskede mig, hvor mange muligheder, der egentligt var. Jeg har gennem tiderne løbet masser af gange i Søndermarken, men jeg fået øjnene op for en hel ny måde at bruge parken på efter en time for fuld skrue med Moses Lovstad og Salomon. Selvom Rude Skov og Geel Skov stadig trumfer Søndermarken, hvad angår gode løbespor og varieret terræn, så er en gang urban trail running et rigtigt godt alternativ i en travl hverdag.

Trail running bør være en integreret del af et komplet løbeprogram, da terræntræning gavner dit løb på mange måder. Dine muskler og sener bruges mere varieret, end det er muligt at opnå på flad vej… Og så er det supersjovt.

Test Vibram FiveFingers barfodsløbesko

Få en anderledes løbeoplevelse med Vibram FiveFingers barfodsløbesko

Vibram Fivefingers er ganske behagelige at løbe i, og det gælder faktisk både på asfalt og på blødt underlag. Vores fødder har en ret god naturlig stødabsorbering, hvis man lander på forfoden. Det er temmelig ubehageligt at lande på hælen, som man har en tendens til i et par almindelige polstrede løbesko, så det undlader man helt automatisk.

Personligt føler jeg mig lidt lettere på tå i et par Vibram FiveFingers. Det er god og anderledes løbeoplevelse at tage en tur i dem, man føler nemmest man svæver lidt hen over jorden på grund af forfodslanding, og fordi man typisk tager kortere skridt med højere kadence end normalt.

I et par Vibram FiveFingers vil du også opleve at kunne mærke underlaget på en måde som man slet ikke kan i et par almindelige løbesko, men på grund af Vibram-sålen så skal du ikke være bange for at skade fødderne.

Jeg løber i Vibram FiveFingers Speed, som er en decideret løbemodel. Speed modellen har snørebånd og sidder rigtigt godt på foden. De nye FiveFingers Bikila skulle også være velegnede til løb. Du kan købe dine Fivefingers i Løbeshop.

Det skal siges, at det kræver tilvænning at løbe barfodet som ny barfodsløber, så jeg kan ikke anbefale, at man helt udskifter de gamle løbesko fra den ene dag til den anden. Start med at bruge barfodsskoene som supplement.