Trail running i København

Hvor træner man trail running i København?

Kan det overhovedet lade sig gøre at træne trail running (løb ad små stier i terræn) i Københavns asfaltjungle? Ja, det kan det faktisk godt.

I Søndermarken på Frederiksberg er der både bakker og små spor man kan løbe ad. Det er ikke nogen fast rute, så man må selv kombinere sig lidt frem, men hvis man er lidt kreativ, så rummer Søndermarken rigtigt mange muligheder for en god gang urban trail running.

Jeg må indrømme, at det faktisk overraskede mig, hvor mange muligheder, der egentligt var. Jeg har gennem tiderne løbet masser af gange i Søndermarken, men jeg fået øjnene op for en hel ny måde at bruge parken på efter en time for fuld skrue med Moses Lovstad og Salomon. Selvom Rude Skov og Geel Skov stadig trumfer Søndermarken, hvad angår gode løbespor og varieret terræn, så er en gang urban trail running et rigtigt godt alternativ i en travl hverdag.

Trail running bør være en integreret del af et komplet løbeprogram, da terræntræning gavner dit løb på mange måder. Dine muskler og sener bruges mere varieret, end det er muligt at opnå på flad vej… Og så er det supersjovt.

Leave a Reply

*