Nå dine mål ved at indarbejde rutiner i din løbetræning

Regelmæssig løbetræning kommer af gode rutiner mere end af viljestyrke

Viljestyrke er en knap ressource, og det er derfor vigtigt at bruge den fornuftigt. Hvis løbetræningen krævede at man måned efter måned hev sig selv op ved nakkehåret, hver gang man skulle ud og træne, så er det ikke sikkert man ville få trænet helt så ofte, som det var planen.

For at sparer lidt på viljestyrken, så fokuserer jeg på at etablere rutiner omkring mit træningsprogram. Når rutinen først er etableret, så er det lige pludseligt ikke noget valg længere, og så bliver det hele meget lettere.

Hvordan etablerer man en rutine omkring sin løbetræning?

Det sværeste er altid at etablere rutinen, fordi det kræver viljestyrke. Jeg ved fra mig selv, at det er i denne periode, at jeg er mest udsat for at udsætte tingene eller opgive forehavendet.
Man kan gøre forskellige ting for at stive sin viljestyrke af i denne periode.

  • Man kan melde offentligt ud, hvad man har tænkt sig at gøre. Fx løbe Helvede i Nord 2011.
  • Man kan finde sig nogle træningskammerater, som man aftaler nogle faste træninger med.
  • Man kan hyre en personlig træner, som følger op og motiverer én.
  • En anden ting, der virker for mig, er at en vis repetition i mit løbetræningsprogram. Med det mener jeg ikke at det skal være ensformigt, men jeg kan fx godt lide at vide, at jeg har mandag og fredag fri, træner intervaller tirsdag og torsdag, har et alternativt træningspas onsdag, og en lang tur i weekenden.

    Leave a Reply

    *