3 gode råd til at undgå vabler

3 gode råd til at undgå vabler

Vabler er en del af mange løberes trænings-hverdag. De kommer af friktion og varme. Enhver løber ved hvor irriterende og direkte hæmmende vabler er. Den gode nyhed er at du selv kan gøre en del for at undgå dem. Her er tre gode råd.

Sørg for skoen passer

Sørg først og fremmest for at løbeskoen sidder ordentligt, det vil sige hverken er for stor eller for lille. Det lyder lidt banalt, men mange løber i for små sko. Det skyldes at foden på de længere distancer bliver varmet op, og derfor bliver lidt større. Efter længe at have døjet med vabler og blå negle købte jeg mine sko et halvt nummer større, hvilket reducerede problemet med vabler betydeligt.

Hold dine fødder pæne

Hold dine fødder pæne, så der ikke sidder et tykt lag hård hud, hvilket kan give nogle særligt væmmelige vabler, som sidder inde under den hårde hud. Disse bliver ofte til blodvabler. Dertil kommer at hælrevner også er et problem, hvis du har hård tør hud på fødderne.

Hård hud kan holdes nede med fx pimpsten, som kan købes i enhver Matas. Hvis du bruger grovere file, så risikere du, at fødderne reagerer med at danner yderligere hård hud for at beskytte sig selv. Jeg giver fødderne en hurtig tur med pimpstenen hver morgen, når jeg står i badet. Du kan også benytte en fodterapeut. Fodterapeuten fjerner den hårde hud med en skalpel, en sådan behandling tager cirka en time og gennemføres hver 6-8 uge.

Smør fødderne

Dette gælder både generelt og umiddelbart før et løb. Generelt bør man smøre sine fødder hver aften med en fed creme, hvis man har tørre fødder og hård hud med henblik på at blødgøre denne. Dette hjælper også til at læge hælrevner. Jeg smører også mine fødder umiddelbart før jeg tager sokker på og gør mig klar til et løb. Den tørre hård hud på fødderne blødgøres herved, og du reducerer risikoen for vabler.

Leave a Reply

*