Sådan bruger du energibarer i dit løb

Sådan kan du som løber bruge energibarer

En energibar på det rigtige tidspunkt kan give dig det boost, som du har brug for til at holde tempoet eller bare komme over målstregen i nogenlunde hæderlig stil. Du skal ikke vente til allersidste øjeblik med at spise din energibar, da det kan tage op til en halv time før du oplever fuld effekt af baren. Hvis det skal gå hurtigt, så er det bedre at vælge en energigel, som så til gengæld ikke holder lige så længe som baren.

Du skal ikke spise for meget af hverken energibar eller energigel, det er ikke godt at løbe på. Jeg plejer på længere løb (det vil sige over 3 timer) som tommelfingerregel at spise én gang i timen, skiftevis en halv energibar og en hel energigel. Jeg synes en hel bar er for meget på en gang, så jeg deler den i to, alternativt har jeg anvendt Clif’s mini energibarer, hvor mini baren passer perfekt til en portion og smager tilmed godt.

Til almindelige træningsture på en halv til to timer ville jeg enten spise en halv energibar 15-20 minutter før afgang eller tage en gel med til sidste halvdel af turen. Og husk endelig at drikke masser af vand til både bar og gel, trods indbydende emballager så glider de ikke helt så let ned som et stykke chokolade hjemme i sofaen.

Efter løbetræning er der ingen grund til at spise energibar, der skal du vælge en proteinbar.

Leave a Reply

*