CCC 2011

CCC er et benhårdt non-stop ultraløb omkring Mont Blanc

CCC 2011 (Courmayeur-Champex-Charmonix) vil ligesom de foregående år være et 98km langt løb i en halvcirkel omkring Mont Blanc. De 98km de gennemføres på under 26 timer for at man kan bryste sig af at have gennemført løbet.

Det var godt nok hårdt. – Den erfarne ultraløber Thomas Røndes kommentar efter at have passeret målstregen i 2010 efter lige over 19 timers løb

CCC 2011 vil komme til at trække tænder på deltagerne igen i år. Løberne skal over adskillelige toppe på op til 2.500 meters højde og skal samlet forcere 5.600 højdemeter. Disse højdemeter er kun dem, der går opad, men som enhver der har prøvet at løbe i bjerge ved, så er dem, der går nedad mindst ligeså slemme.

Det gør afsindigt ondt i lårene at hoppe fra sten til sten ned ad bjerget. Der er tit andre løbere lige foran én selv, så man bliver nødt til at bremse, og det skal jeg love for man kan mærke op gennem knæ og lår. – Thomas Rønde

Hvordan kan man forberede sig på et løb som CCC i Danmark?

Det kan godt lade sig gøre, men det er vigtigt, at du fokuserer din løbetræning på det der gør den største forskel. Det der gør den største forskel er, at du rent faktisk er i stand til at bevæge dig de 98km i et rimeligt tempo uden for mange hvil.

Du skal altså først og fremmest fokusere på et få nogle lange ture i benene, og dernæst kan du tænke på decideret bjergtræning. Tæt på København kan man finde gode bakker i bl.a. Rude skov og omkring Furesøen, der er en af søerne langs Mølleåen.

Kom videre med dine ”CCC 2011”-planer

Find mere information om løbet på CCC 2011’s hjemmeside. Her kan du også læse om storebror Ultra Trail du Mont Blanc. Man skal kvalificere sig til at deltage i begge løb, men kravene til CCC er væsentligt mindre end til UTMB.

Leave a Reply

*