Løberuter i Rude Skov

Rude Skov er den suverænt bedste løbeskov i nogenlunde nærhed af København

Mente du “Rude Skov og løb”
Du bliver aldrig træt af at lægge løberuten i Rude Skov. Skoven er meget større end den nærliggende Geel Skov, og er mere kuperet end Jægersborg Hegn og Dyrehaven.

Rude Skov kan dog på grund af sin størrelse være lidt svær at finde rundt i de første par gange, man løber i skoven. Hvis man vælger ikke at følge de afmærkede ruter, så er min anbefaling, at man bruger den store gennemgående vej som pejlemærke, så kan det ikke gå helt galt.

Der er mulighed for at lægge sin løberute af flere afmærkede ruter. Mountainbike ruten, blå rute, er ca. 10km. Den tager løberen godt rundt i skoven og over de højeste punkter. Selvom jeg sagtens kan finde rundt i skoven, så løber jeg tit blå rute, fordi det simpelthen er suveræn terræn- og bakketræning.

Man kan også benytte den kortere Lysløjpe på 2,5km. Den er tilmed belyst mellem kl. 15 og 22 i vinterhalvåret. Lysløjpen er meget kuperet og er derfor rigtig god til at træne op- og nedløb.

En anden mulighed er at benytte Rude Skov til at øve sine orienteringsfærdigheder, og samtidig komme rigtigt ud i terrænet mellem stierne. Det kan du gøre ved at løbe o-løb i Rude Skov. Der bliver bl.a. sat en ny orienteringsbane ud hver 14. dag, som kan benyttes, når det passer dig.

Det var et lille udpluk af mulighederne i Rude Skov. Jeg kan klart anbefale, at man udforsker skoven på egen hånd, for den har virkeligt meget at byde på.

Leave a Reply

*