Løb i Tisvilde Hegn

Besøg den bedste løbeskov på Sjælland – Tisvilde Hegn

Tisvilde Hegn er ubestridt den bedste løbeskov på Sjælland. Den har alt hvad en entusiastisk løber kan begære. Her er høje bakker, grusveje, skovstier, brandbælter, klitter og strand. I Tisvilde hegn kan man virkelig opleve mange forskellige dele af den danske natur på en og samme løbetur. Du løber fra bøgeskov til forskellige typer nåleskov og videre gennem hedelandskaber, til klitter og strand.

Tisvilde Hegn er Sjællands bedste løbeskov

Udsigt over bøgeskov, nåleskov og hav i Tisvilde Hegn


Tisvilde Hegn er fantastisk både sommer og vinter. Og som afslutning på løbeturen en varm sommerdag er det selvfølgelig oplagt at tage et par badebukser med og kaste sig i bølgen blå. Tisvilde Hegn er også vært for det benhårde halvmaraton “Helvede i Nord“, som løbes næste gang i påsken 2012.

Hvordan finder man rundt i Tisvilde Hegn

Det er småt med opmærkede løberuter i Tisvilde Hegn, men man kan til gengæld altid finde ud til kysten, og det er ret let at finde tilbage til fx parkeringspladsen ved Tisvilde Strand. Jeg plejer altid selv at starte løbeturen med at løbe ind i skoven, for så at søge ud mod kysten, når jeg kan se, at det er ved at være tid til at vende næsen hjemad.

Du kan selvfølgelig også anskaffe dig et orienteringskort over Tisvilde Hegn og løbe orienteringsløb. Tisvilde Hegn OK (orienteringsklub) har i samarbejde med Naturstyrelsen opstillet en del faste orienteringsposter (træpæl med markering) rundt omkring i skoven, som man kan finde ved hjælp af kort og kompas.

Opsættelsen af disse poster skete som en del af projektet “Rend og hop i Tisvilde Hegn”. Du kan købe en lille bog, der inkluderer orienteringskortet på Sct. Helene Centret, Bygmarken 30, 3230 Tisvildeleje og hos Helsinge Turistbureau, Gadekærsvej 17, 3200 Helsinge. Du kan også prøve at kigge på www.findveji.dk, hvor du gratis kan printe kort over en række danske skove. Få også gode ideer til løberuter tæt på København i skove og natur.

Hvordan finder man til Tisvilde Hegn

Tisvilde Hegn ligger på den sjællandske nordkyst, se hvor præcist på kortet nedenfor. Hvis du kommer fra København, så er det bare ud af Hillerød Motorvejen og så en gang til venstre oppe i nærheden af Helsinge.

Leave a Reply

*