Kettlebell-træning for løbere

Kettlebells er funktionel styrketræning for løbere

Styrketræning med kettlebells er en god måde at supplere sin løbetræning på. Med kettlebelltræning træner du dine vigtige core-muskler, som er essentielle for at kunne løbe effektivt, og du træner de store muskler i ben og ryg. Du altså får lavet effektiv en full body workout, og du får trænet nogle af de muskler, som vi løbere ofte forsømmer, hvis vi kun træner løb.

Modsat almindelig styrketræning, som opererer med et isolationsprincip, hvor du fokuserer på en enkelt muskel af gangen, så bruger du mange forskellige muskler i hvert løft, når du træner kettlebells. Det giver mening, fordi din styrke i højere grad afhænger af, hvor god du er til at koordinere dine muskler mere end styrken i den enkelte muskel.

"Kettlebells som supplement til løbetræning"

Kettlebell-træning for løbere


Fordelen med kettlebells for løbere er, at man kan simulere mange af de bevægelser man laver under løb, hvor man i almindelig styrketræning primært træner de enkelte muskler. Kettlebells er med andre ord funktionel styrketræning, der giver mening for alle os, der går op i hvad vores krop reelt kan yde, når vi står og skal bruge den til noget.

… Og for dem der går op i det kosmetiske, så giver kettlebelltræning også en flot og harmonisk muskuløs krop.

Effektive træningspas med Kettlebells

Du kan hurtigt få pulsen op med kettlebells, og har man kørt kontinuert på i 20-30 minutter, så vil de fleste kunne skrive under på, at man har fået sig en grundig workout. Her kan du fx se på, hvordan man sammensætter crossfit-træningsprogrammer, der kan give megen god inspiration til kettlebell-øvelser og effektive træningspas, der passer ind i en travl hverdag.

Ligesom med løb, så skal du heller ikke overdrive styrketræningen. Kettlebells kræver ligesom alt anden træning en tilvænningsperiode, hvor du langsomt øger intensiteten, og så skal du som altid huske at lytte til din krop.

Kettlebells stammer fra Rusland, hvor de er nævnt i optegnelser tilbage fra 1704. Kettlebell’en (russisk: Girya) er en slags håndvægt formet som en kanonkugle med håndtag. Den er oftest lavet af støbejern og fås i mange forskellige vægte.

6 Responses to “Kettlebell-træning for løbere”

Leave a Reply

*