Core-muskulatur-træning

Core-muskulaturen er en vigtig del af et hvert løbetræningsprogram

Hele core-muskulaturen (primære muskler er maven og ryggen fra lænden op til midt på ryggen) er essentielle for dynamisk bevægelse og for at minimere skader. Denne træning bør med andre ord indgå i et hvert løbetræningsprogram.

Mange tror, at man bare skal løbetræne, hvis man skal løbe fx et maraton eller et endnu længere ultraløb, men en af forudsætningerne for at klare disse løb er, at man kan holde sin positur, dvs. den rigtige kropsholdning, hele vejen gennem løbet, og det er det coretræningen kan hjælpe med.

Core-træning er god til at begynde genoptræning med efter en skade

Har man været skadet, så gælder det om stille og roligt at komme i gang igen rimeligt hurtigt. Her kan man bruge core-træningen, da den ikke er specielt belastende. Man får normalt ikke engang sved på panden, men den kan bruges til at holde de vigtige muskler vedlige og styrke især stabiliteten, så man undgår nye skader, når man får alvor tager hul på løbetræningen igen.

“Hvordan kommer jeg i gang?”

Du kan finde nogle rigtigt gode øvelser på www.sportsfyssen.dk. Her kan du finde både øvelsesprogrammer og videoguides, så du kan se, hvordan øvelserne udføres korrekt. Et fint basisprogram man kan lave hver dag er det de kalder “Stabilitetsrutine 1”, som består af planke, side-planke, og ryg-planke.

Sæt 10-30 min af en gang om dagen. Gerne et fast tidspunkt, så det bliver rutine. Jeg laver mine øvelser om morgenen. Det vigtigste er ikke at træne totalt igennem en gang imellem, men at gennemfører core-træningen hver dag. Hellere sætte ambitionerne lidt lavere, men til gengæld få det gjort.

Leave a Reply

*