Valg af letvægts løbetelt

Ting du skal tænke over, når du vælger løbetelt

Teltet er en meget vigtig del af udrustningen, hvis man skal ud og løbe løb som Extrem Maraton eller Original Mountain Marathon. Det skal opfylde formelle og praktiske krav. De fleste løb kræver, at teltet har en fast (påsyet) bund, så superoverleverne ikke kommer slæbende med en teltflage, og så er de formelle krav sådan set opfyldt. Rent praktisk så skal et letvægtstelt til løbebrug kun veje snært omkring et kilo, og nej, 2kg er ikke snært omkring et kg, det er fx 950g eller 1065g. For jeres egen skyld så sørg også for at teltet er vandtæt, og at der rent faktisk er plads til to mand i teltet.

Ovenstående lyder basalt, men når producenten skal minimere vægten på et telt, så skal der spares på mængden af materialer, og det koster på plads og/eller vandtæthed. Jeg har selv i mange år haft et fint vandtæt, men ekstremt lille KIMM-telt, jeg troede ret faktisk, at jeg var blevet solgt et enmandstelt første gang jeg slog det op, men nej, det var faktisk et tomandstelt. Ens makker skal have et ualmindeligt godt sovehjerte, hvis man skal kunne skifte sovestilling eller smutte ud og tisse uden at involvere ham. Med hensyn til vandtætheden, så har jeg set mangen en løber ligge og svømme rundt i et billigt ”Harald Nyborg”-telt efter en ordentlig regnbyge, og det bliver man også træt af. Meget dyre og ekstremt lette telte kan også problemer med at holde vandet ude.

Hvilket telt skal man så vælge?

Vaude Power Lizard Ultralight telt
Vi anbefaler et Vaude Power Lizard Ultralight to-personers telt. Teltet vejer 1038g inklusiv 12 pløkke, og det kan klare selv ekstreme vejrforhold, som kontant regn i det skotske højland i slutningen af oktober. Der er også relativ god plads i teltet, så begge mand kan ligge godt og varmt på deres oppustelige Thermarest liggeunderlag uden at komme i kontakt med teltdugen (det er en kold og våd fornøjelse).

Stregtegning af Vaude Power Lizard Ultralight telt

Så kan du selv måle efter, om I kan være der!

Leave a Reply

*