Styrketræningsprogram for løbere

Hvilke styrketræningsøvelser skal du lave som løber?

Et godt styrketræningsprogram kan hjælpe dig til at forbedre dit løb. Nu er spørgsmålet så hvilke øvelser du skal lave. Styrketræning kan hjælpe dig med at styrke de muskler, der sikrer stabilitet og korrekt positur. For langdistance løbere er dette ekstremt vigtigt, da man mister meget af effektiviteten i sit løb, hvis disse muskler ikke kan udføre deres opgaver.

Du kan både lave øvelser med din egen kropsvægt eller bruge fx kettlebells. Jeg laver selv en række både statiske og dynamiske ryg- og maveøvelser med egenkropsvægt, og du kan også glimrende lave lunges og squats. Disse øvelser egner sig også glimrende til kettlebells.

Kettlebell øvelser til løbere

Der er en række kettlebelløvelser, som du kan have stor glæde af som løber.

En klassisk kettlebell øvelse er turkish get-up, som træner både stabilitet og coremuskler.
En anden god helkropsøvelse er squat, som bl.a. hjælper med at holde benmusklerne balanceret. To gode øvelser som jeg vil anbefale du inkluderer i dit styrketræningsprogram som løber er kettlebell swing og snatch. De træner hoften, den nedre ryg, baller, baglår og core.

Lunges træner den fremadrettede bevægelse du laver som løber, hvilket jo er en ret essentiel del af det at løbe. Du kan lave lunges med og uden kettlebells.

Leave a Reply

*